Nieuws

  • 10 februari 2021

    De Coronavaccinaties lopen via verschillende routes:

    • Verschillende groepen worden uitgenodigd door de GGD. De GGD vaccineert niet aan huis. In de brief wordt verwezen naar de huisarts als de persoon niet naar de vaccinatie-locatie kan komen. Wanneer de mogelijkheid is om aan huis te vaccineren, is echter nog niet duidelijk. De vaccinaties die vooralsnog beschikbaar zijn, zijn daar niet geschikt voor door de manier waarop ze bewaard moeten worden. 
    • De eerste groepen die wij in de praktijk gaan vaccineren, worden gevaccineerd met het Astra-Zeneca vaccin. Dit vaccin is alleen geschikt voor personen onder de 65 jaar. Wij horen van het RIVM wanneer en welke groepen we mogen oproepen. U merkt dit vanzelf als u een oproep thuis ontvangt. Tot die tijd weten wij ook niet wat de planning is.

    Voor algemene vragen over het Coronavaccin, belt u met het RIVM: 0800-1351

  • 10 februari 2021

     

    Sinds kort werken wij met MGn: www.MijnGezondheid.net Via MGn kunt u e-consulten aanvragen, uw dossier inzien en herhaalrecepten aanvragen. Na de Coronacrisis kunt u daar ook weer online afspraken inplannen. U logt in met Digi-D en vraagt toegang aan tot MGn. Zodra wij u de toegang hebben gegeven, kunt u gebruik maken van de verschillende functies. Voor ons is het ook nog een beetje wennen, dus het zal niet altijd vlekkeloos verlopen. Als u ergens na 3 werkdagen nog geen reactie op hebt, mag u altijd even bellen. We hopen met deze functie de service te vergroten.

    NB: MGn is alleen beschikbaar voor personen vanaf 16 jaar en die in bezit zijn van Digi-D. 

    NB: laat nooit iemand anders uw dossier zien. Uw dossier is alleen van u! Ook als een instantie om inzage vraagt, bent u absoluut niet verplicht dit te doen. Instanties kunnen, alleen met uw toestemming, bij de praktijk gerichte vragen stellen over een specifiek probleem (denk aan letselschade-advocaten, verzekeringsadviseurs, etc.). 

  • 22 oktober 2019

    Iedereen weet dat roken ongezond is. Maar stoppen is niet altijd makkelijk. Er zijn wel verschillende mogelijkheden voor hulp daarbij, ook binnen de huisartsenpraktijk. Vraag ernaar bij de assistente, huisarts of praktijkondersteuner. Kijk ook eens op de websites: www.ikstopnu.nl, www.thuisarts.nl en www.rokeninfo.nl. Er is ook een nieuwe cursus stoppen met roken in de regio via Sinefuma; kijk op www.rookvrijookjij.nl.

  • 18 augustus 2018

    We verwijzen steeds vaker naar de optometrist voor niet acute oogklachten. Dit gebeurt bijvoorbeeld als de opticien verzoekt om een verwijzing omdat het zicht de afgelopen periode te snel is verslechterd. Dit is goedkoper en sneller en gaat bovendien niet van uw eigen risico. De optometrist heeft ook meer tijd om u uit te leggen wat hij bij u onderzoekt en vindt. De dichtstbijzijnde optometrist via dit project is in gezondheidscentrum Kompas aan de J. Perkstraat. Via deze link kunt u er meer over lezen: http://www.rtvoost.nl/pl.aspx?nid=296354

  • 24 januari 2018

    Het bevolkingsonderzoek darmkanker heeft sinds kort het formulier afgeschaft en u hoeft dus alleen het potje met ontlasting terug te sturen. Met het afschaffen van het formulier, is ook afgeschaft dat wij als huisarts de ongunstige uitslag krijgen voordat u de uitslag krijgt. Dit kan vervelend zijn voor u, omdat u dan verrast wordt door een vervelende brief, zonder dat de huisarts u heeft kunnen waarschuwen. Wilt u toch dat wij de uitslag krijgen, dan kunt u dit doorgeven bij de stichting bevolkingsonderzoek:

    Wil uw patiënt dat wij u informeren bij een ongunstige uitslag, dan kan dat. Uw patiënt dient dan uw gegevens tijdig aan ons door te geven. Dit kan via onze informatielijn 088 1186300 of via Mijn Bevolkingsonderzoek, via http://www.bevolkingsonderzoekoost.nl

  • 13 oktober 2017

    Gezonde voeding is de basis van gezondheid. Maar wat is nu gezonde voeding? Steeds bekender wordt dat we veel te veel koolhydraten en suikers eten en daardoor komt er steeds meer suikerziekte voor. Ook vermoeidheid kan een gevolg zijn. In onze praktijken hebben we steeds meer aandacht voor gezonde voeding. Hierbij werken we samen met diëtisten in Hengelo. Wilt u meer weten hoe u zich fitter kan voelen, wat kan afvallen en gezonder kan worden? Hoe u zelfs minder medicatie nodig kan hebben voor bloeddruk en suikerziekte? Vraag ernaar op het spreekuur en we zullen u hierbij helpen. Zeker voor mensen met suikerziekte is het van belang hier niet zelf mee aan de slag te gaan, omdat we met u naar uw medicijnen moeten kijken.

  • 15 februari 2017

    Het kan handig zijn als wij uw e-mailadres hebben. wilt u uw e-mailadres doorgeven aan onze assistente?